Business Internaţional

Marii giganţi tehnologici sunt puşi cu spatele la zid: Giganţii Amazon, Apple, Facebook şi Google vor fi audiaţi miercuri pentru încălcarea legii antitrust

Marii giganţi tehnologici sunt puşi cu spatele la zid:...

Autor: Carmen Zanfir

29.07.2020, 07:17 116

Giganţii Amazon, Apple, Facebook şi Google vor fi audiaţi miercuri pentru încălcarea legii antitrust. Comisia Judiciară a adunat sute de ore de interviuri şi peste 1.3 milioane de documente despre companii şi directorii lor.

Giganţii Amazon, Apple, Facebook şi Google vor fi audiaţi online, în cursul zilei de miercuri, pe tema încălcării legii antitrust - legea concurenţei libere.

Astfel, Jeff Bezos de la Amazon, Tim Cook de la Apple, Mark Zuckerberg de la Facebook şi Sundar Pichai de la Google vor fi nevoiţi să-şi apere, în faţa Congresului, afacerile cu activitate domninantă în industria social media, relatează The New York Times.

Membrii Comisiei Judiciare au adunat sute de ore de interviuri şi peste 1.3 milioane de documente despre companiile gigant, dar şi despre directorii acestora. Investigaţia s-a derulat pe parcursul unui an.

Cei patru afacerişti vor apărea, pentru prima oară împreună, în faţa Congresului pentru a-şi justifica activităţile şi pentru a-şi apăra afacerile.

Audierea celor patru giganţi este cea mai agresivă replică a Guvernului la adresa companiilor din zona tech, după încercarea de a distruge Microsoft în urmă cu 20 de ani.

Gigi Sohn, un fost consilier de la Comisia Federală de Comunicaţii, spune că „Ceea ce se întâmplă acum este similar cu audierea Big Tabacco”.

Big Tabacco a avut loc în 1994, când au fost audiaţi directorii celor mai mari 7 companii de tutun din America. Aceştia au afirmat în timpul audierii că nu credeau că ţigările ar putea crea dependenţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO