Business Internaţional

Marii giganţi tehnologici ai lumii sfidează seismul economic global: Amazon, Facebook şi Apple au continuat să-şi îngroaşe conturile în ciuda crizei

Marii giganţi tehnologici ai lumii sfidează seismul...

Autor: Iulian Tenchiu

31.07.2020, 10:02 128

Cele mai mari trei companii din tehnologie ale lumii au reuşit să prospere în ciuda schimbărilor negative de la nivel economic, generate de pandemia COVID-19 şi de restricţiile economice , scrie Financial Times. 

Apple s-a bucurat de o majorare a capitalizării de piaţă de peste 100 mld. dolari, chiar dacă majoritatea analiştilor se aşteptau la o scădere a veniturilor în T2. Chiar dacă compania a fost forţată în contextul pandemiei să închidă foarte multe magazine, veniturile Apple au crescut cu 11%, adică aproape 6 mld. dolari.

Nici Amazon nu a dezamăgit, chiar dacă investitorii erau pesimişti şi se aşteptau ca profiturile companiei să dispară, mai ales după ce costurile operative ale companiei au crescut cu 4 mld. dolari, sumă necesară pentru continuarea operaţiunilor în timpul crizei sanitare. Cu toate acestea, profitul companiei s-a dublat, până la 5.2 mld. dolari, în timp ce veniturile au crescut cu 40%.

Facebook a înregistrat de asemenea o creştere a veniturilor de 11%, adică o majorare a acestora cu 18.7% mld. dolari, cu mult peste creşterea de 3%, preconizată de analişti.

Singura companie care nu a raportat rezultate pozitive a fost Alphabet, compania-mamă a Google, care s-a confruntat cu prima scădere a vânzărilor din istoria companiei. Chiar şi în acest context, Alphabet a întrecut aşteptările experţilor, iar veniturile sale au scăzut cu doar 2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO