Business Internaţional

Marea majoritate a grecilor sunt datori la stat

Marea majoritate a grecilor sunt datori la stat

Autor: Bogdan Cojocaru

11.10.2016, 00:00 521

Examinarea datelor privind datoriile expirate ale grecilor arată că toată lumea este datoare la toată lumea, mai mult sau mai puţin, iar toată lumea este datoare la stat, scrie Kathimerini. Datoriile private expirate însumează 90 de miliarde de euro. Circa două milioane de greci au datorii expirate de 15 miliarde de euro provenite din credite de consum şi carduri de credit.

Alte 420.000 de persoane au credite ipotecare neperformante de 26 de miliarde de euro, iar 350.000 de liber-profesionişti şi întreprinzători foarte mici au credite neperformante de 15 miliarde de euro. Creditele neperformante ale companiilor mijlocii şi mari se situează la 45 de miliarde de euro.

Însumate, datoriile sectorului privat din Grecia ajung la aproape 200 de miliarde de euro şi depăşesc PIB-ul ţării. Este clar că suma nu poate fi plătită în viitorul apropiat. Analiza datelor privind datoriile către stat arată că vasta majoritate a celor şase milioane de plătitori de taxe sunt datori la stat cu până la 20.000 de euro fiecare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO