Business Internaţional

Marea Britanie trimite tancuri, drone şi soldaţi în Estonia, la graniţa cu Rusia

Marea Britanie trimite tancuri, drone şi soldaţi în...

Autor: Corina Zamfir

27.10.2016, 09:00 9696

Marea Britanie trimite tancuri, drone şi 800 de soldaţi în Estonia ca parte a celei mai mari întăriri militare la graniţa cu Rusia de la Războiul Rece, după ce Kremlinul a finalizat un exerciţiu nuclear care a implicat 40 de milioane de oamnei, potrivit dailymail.

Soldaţii vor fi trimişi în ţările din Europa de Est şi li se vor alătura forţe din Danemarca şi Franţa, potrivit Sectretarului Apărării, Michael Fallon.

Statele Unite ale Americii speră că angajamentele cu caracter obligatoriu pe care le are cu Europa de a aduce 4.000 de militari în patru grupuri de război fac parte din răspunsul NATO către anexarea Crimeei din 2014 a Rusiei şi a îngrijorării că ar încerca aceeaşi strategie şi pentru statele din fosta Uniune Sovietică care se află acum pe teritoriul Europei.

Se aşteaptă ca Franţa, Danemarca, Italia şi alţi aliaţi să se alăture celor patru grupuri conduse de Statele Unite ale Americii, Germania, Marea Britanie şi Canada să ajugă în Polonia, Lituania, Estonia şi Letonia cu forţe care variază de la infanterie la drone.

Săptămâna trecută, Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a trimis un avion care conţinea o bombă într-o misiune în Siria pe un canal care trecea peste teritoriul Marii Britanii. În ultima săptămână, aceştia au pus în funcţiune aeronave de luptă de tip RAF pentru a intercepta bombe ruseşti în apropierea zonei aeriene a Marii Britanii de două ori în patru zile, potrivit dailymail.

Ieri, Rusia a dezvăluit imagini cu cea mai mare rachetă nucleară, Satan 2, care poate distruge o zonă atât de mare precum Marea Britanie. La începutul acestei luni, Kremlinul a evacuat 40 de milioane de oamnei într-un exerciţiu pentru a se pregăti de război.

Vorbind la sediul NATO din Bruxells, Michael Fallon declară: „Confirm detaliile de astăzi privind implicarea noastră ca parte a prezenţei în Estonia anul viitorcu cu un sprijin reprezentat de un batalion britanic numeros cu armură uşoară, două tancuri Challenger, vehicule Warriors, soldaţi francezi şi danezi. Această implicare va începe primăvara viitoare, în luna mai. ”, potrivit dailymail.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO