Business Internaţional

Marea Britanie oferă un exemplu în lupta cu coronavirusul: Guvernul britanic garantează credite în valoare de 5 milioane de lire sterline pentru companiile mici

Rishi Sunak, ministrul de Finanţe al Marii Britanii, a anunţat lansarea unui nou „sistem de microcredite”, în cadrul căruia companiile vor putea să împrumute până la 50.000 de lire sterline, suma urmând să fie acordată de guvern.

„Noul sistem, numit «Bounce Back» Loans va sări în ajutorul companiilor mici care se «luptă» să acceseze un credit” spune Sunak.

„Dacă vrem să beneficiem din dinamismul şi spiritul lor antreprenorial, vor avea nevoie de un sprijin suplimentar pentru a trece peste această criză”, a declarat Rishi Sunak, ministrul de Finanţe al Marii Britanii.

Companiile mici care vor alege să se împrumute vor beneficia de credite fără dobânzi şi vor fi scutite de taxe pentru o perioadă de 12 luni.

Sunak a declarat că aceste credite vor fi valabile în următoarea săptămână, începând de luni, ora 09:00. Companiile doritoare vor trebui să completeze un formular scurt, primele credite urmând să ajungă într-un interval de 24 de ore.

În ultimul timp, Minstrul de Finanţe Rishi Sunak a fost pus sub presiuni constante privind modificarea regulilor programului Coronavirus Business Interruption Loan Scheme (CBILS), un sistem ce oferă împrumuturi fără dobândă, în valoare de 5 milioane de lire sterline, unde statul garantează o cotă de 80% din buget.

Majoriatea companiilor au solicitat statului să acorde 100% pentru CBILS, însă ministrul englez nu este de acord, în condiţiile în care „contribuabilii de astăzi sau de mâine”, vor trebui să acorde „sume nelimitate”.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.