Business Internaţional

Marea Britanie în zona roşie, din cauza creşterii rapide a cazurilor de COVID-19, tulpina din India

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, sâmbătă, o hotărâre prin care Marea Britanie trece din zona galbenă în zona roşie, din 1 iunie, din cauza creşterii rapide a infecţiilor cu noua tulpină COVID-19, din India.Intrarea străinilor în România va fi condiţionată de vaccinare.

CNSU a aprobat trecerea Marii Britanii din zona galbena în zona roşie, începând cu data de 1 iunie din cauza creşterii rapide a infecţiilor datorate unor variante de virus, în special cu B.1.617.2. (o variantă identificată pentru prima dată în India)

Potrivit hotărârii CNSU, se instituie carantina, pentru o perioadă de 14 zile, pentru cetăţenii străini şi apatrizi care sosesc în România din ţările terţe, indiferent de zona în care este încadrată ţara din care sosesc, cu anumite excepţii.

Se va aplica şi condiţionarea intrării în România în funcţie de statusul vaccinal, întrucât în lista verde figurează state terţe pentru care situaţia infecţiilor COVID nu este pe deplin cunoscută la nivel internaţional

Exceptarea de la măsura carantinei instituite se face cu privire la persoanele contact direct ale unei persoane confirmate pentru cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare contactului.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.