Business Internaţional

Marea Britanie dă în clocot: Liderul Laburiştilor, Jeremy Corbyn, este pregătit să sprijine un al doilea referendum pentru Brexit

Marea Britanie dă în clocot: Liderul Laburiştilor,...

Autor: Marinela Sarbu

29.05.2019, 03:25 185

Liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, este pregătit să sprijine un al doilea referendum pentru Brexit şi ar putea avea loc în câteva zile, a anunţat marţi cotidianul Mirror, citând reprezentanţii formaţiunii, relatează Reuters..

Corbyn, care a afirmat până acum că opţiunea unui al doilea referendum trebuie să rămână pe masă, se află sub presiunea de a susţine unul fără nicio pregătire. Perspectiva ridică o dilemă, pe măsură ce tot mai mulţi susţinători ai partidului sprijină ieşirea din Blocul Counitar.

După ce a fost pedepsit de alegători în scrutinul pentru europene, în care atât partidele pro-Brexit, cât şi partidele pro-europene, au câştigat în detrimentul laburiştilor şi conservatorilor, liderul laburist a spus că referendumul este calea de a reuni ţara, putând fi, de asemenea, alegerile naţionale.

Corbyn însuşi a spus luni că cetăţenii britanici ar trebui să fie din nou chemaţi să-şi exprime opţiunea privind Brexitul, fie prin alegeri generale, fie printr-un al doilea referendum.

"Cu conservatorii care se dezintegrează şi nu pot guverna, iar Parlamentul este blocat, această chestiune va trebui să se întoarcă la popor, fie prin alegeri generale, fie prin referendum", a spus Corbyn, adăugând că partidul va avea discuţii despre calea de urmat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO