Business Internaţional

Manchester United pregăteşte un IPO de 1 mld.dolari la Singapore

Manchester United pregăteşte un IPO de 1 mld.dolari la Singapore

Autor: Roxana Pricop

17.08.2011, 10:16 637

Proprietarii Manchester United au numit banca de investiţii Credit Suisse pentru a începe pregătirile de listare a unui pachet de acţiuni în valoare de un miliard de dolari, rezultat ce va duce la o evaluare reală a campionilor din Premier League, scrie publicaţia Financial Times.

Manchester United este cel mai bogat club de fotbal, doar anul trecut a câştigat 53 milioane de euro numai din participarea la Champions League unde a a ajuns până în finală. Clubul este deţinut de familia Glazer, care l-a cumpărat în anul 2005, pentru 790 milioane lire sterline.

Două persoane apropiate planului au spus că listarea pachetului de acţiuni ar putea avea loc la Singapore, iar o altă persoană a spus că circa 25-30% din club va fi listat.

Potrivit zvonurilor care circulă în presă, familia Glazer ar fi refuzat anul trecut o ofertă de 1,5 miliarde lire sterline din partea Qatar Holdings. Reprezentanţii Manchester United au negat informaţiile şi insistă că clubul nu este de vânzare.

Manchester United are venituri anuale de 286 milioane lire sterline şi un profit operaţional de 91 milioane de lire, cele mai ridicate din Premier League. Red Football, holdingul familiei Glazer care deţine acţiunile clubului, a înregistrat însă o pierdere de 79 milioane lire din cauza dobânzilor datoriilor acumulate de acţionari în urma achiziţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO