Business Internaţional

Majoritatea executivilor americani nu s-au confruntat cu tăieri de salarii, deşi 30 de milioane de oameni au fost aruncaţi deja în şomaj în SUA

Majoritatea executivilor americani nu s-au confruntat cu...

Autor: Alex Ciutacu

02.05.2020, 00:00 471

Mai mulţi executivi americani au promis că vor renunţa la o parte din salariu pentru a împărţi povara crizei odată cu angajaţii, însă un studiu demonstrează că majoritatea executivilor americani nu s-au confruntat cu reducerea veniturilor încă, deşi 30 de milioane de americani au fost aruncaţi în şomaj, potrivit FT.

Printre directorii executivi care au anunţat că vor renunţa la o parte din salariu se numără Oscar Munoz de la United Airlines şi Arne Sorensen de la grupul Marriott.

Doar 11% dintre directorii executivi ai companiilor din Russell 3000 au anunţat până acum că li s-a redus salariul de bază, conform datelor think-tank-ului american Conference Board, analizate pentru perioada 1 martie – 24 aprilie.

Peste 60% dintre cele 342 de companii care au luat astfel de măsuri deja sunt din sectoare precum retail, industria ospitalităţii, turism şi industrie.

Cu toate acestea, Conference Board atrage atenţia că ar mai putea urma un val de anunţuri în următoarele săptămâni, în contextul în care din ce în ce mai multe companii publică rapoartele trimestriale şi reactualizează estimările pentru tot anul sau le retrag pe cele existente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO