Business Internaţional

Mai multe companii aeriene suspendă zborurile cu Boeing 737 Max 8, după ce un avion al companiei Ethiopian Airlines s-a prăbuşit cu 149 de pasageri la bord

Mai multe companii aeriene suspendă zborurile cu Boeing...

Autor: Teodora Marinescu

11.03.2019, 11:00 3696

Ethiopian Airlines s-a alăturat mai multor companii aeriene din China şi Insulele Cayman în suspendarea avionelor de tip Boeing 737 Max 8, după accidentul aviatic în care au murit 157 de persoane, transmite The Guardian.

Dezastrul aviatic petrecut duminică este al doilea incident din ultimile patru luni în care este implicată o astfel de aeronavă. În octombrie 2018, un avion al companiei Lion Air s-a prăbuşit în mare, în apropierea capitalei indoneziene Jakarta. La bord se aflau 189 de persoane şi nu a existat niciun supravieţuitor.

Un zbor al companiei Ethiopian Airlines, care se îndrepta spre capitala Nairobi, s-a prăbuşit duminică dimineaţă, având 149 de pasageri la bord şi opt membri ai echipajului, a informat un purtător de cuvânt al companiei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Zborul ET 302 s-a prăbuşit în apropierea oraşului Bishoftu, la 62 de kilometri de capitala etiopiană Addis Ababa. Avionul era un Boeing 737-800 MAX.

"A fost confirmat faptul că s-a întâmplat la ora 8.44 dimineaţă", a adăugat un purtător de cuvânt al companiei.

Premierul a transmis condoleanţe familiilor într-un mesaj postat pe Twitter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO