Business Internaţional

Maeştrii camuflajului. Cei mai mulţi oameni nu pot vedea animalele din imagine. Voi vedeţi unde se ascund?

Puteţi vedea animalele?

Puteţi vedea animalele?

Autor: Alexandra Marcu

25.02.2016, 11:35 10352

Supravieţuirea poate fi o cursă în sălbăticie, în special dacă eşti mai mic sau mai lent decât posibilii tăi prădători. Acesta este motivul pentru care majoritatea speciilor de animale au dezvoltat de-a lungul evoluţiei diferite moduri de a se camufla, scrie boredpanda.com.

Tipurile de camuflaj diferă în funcţie de anumiţi factori, precum psihologia şi comportamentul animalului şi al prădătorului său, mediul înconjurător şi modul în care animalele trăiesc şi felul în care îşi procură hrana. Cel mai întâlnit mod de a se ascunde este camuflarea, asemănarea cu mediul înconjurător.

Selecţia naturală joacă un rol foarte important în supravieţuirea speciilor, iar felul în care animalele reuşesc să se camufleze este determinat genetic, fiecare generaţie reuşind să se adapteze la mediul înconjurător. Cel mai comun tip de camuflaj este adaptarea culorii pielii cu habitatul, iar unele specii sunt deja cunoscute pentru abilitatea lor de a-şi ajusta culorile în funcţie de locul în care stau. Spre exemplu, cameleonul este o specie tipică care se poate camufla, dar şi anumite animale cu blană sau păsări îşi pot pierde penele sau blana, dar le cresc altele în următorul sezon.

În mod surprinzător, cel mai bun mod de a te camufla este să te pierzi în mulţime, un leu între zebre. Anumite specii de peşti  sunt acoperiţi cu linii verticale deshise la culoare care se văd foarte bine atunci când nu sunt în banc, ci singuri, însă într-un grup mai mare, prădătorii văd doar o pată de cerneală.

Printre animalele care se pot camufla foarte bine se numără bufniţele, broaştele, omizile, căluţii de mare, păianjenii, potârnichea polară, peştii şi cameleonii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO