Business Internaţional

MAE: Transportatorii blocaţi la graniţa Italiei cu Slovenia tranzitează teritoriul sloven

MAE: Transportatorii blocaţi la graniţa Italiei cu...

Autor: Dorin Oancea

15.03.2020, 17:46 305

Transportatorii români blocaţi la graniţa Italiei cu Slovenia au început să tranziteze teritoriul sloven, situaţia din teren indicând debutul unei fluidizări a traficului, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul precizează că reprezentanţi ai Ambasadei României la Ljubljana şi ai Consulatului General al României la Trieste s-au deplasat la punctul de frontieră Fernetti de la frontiera italo-slovenă pentru a oferi asistenţă transportatorilor români (inclusiv apă şi alimente).

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menţionează că, la acest moment, la intrarea în Austria şi Ungaria nu mai există blocaje pentru tranzitul de marfă.

Ministerul Afacerilor Externe va continua demersurile pentru identificarea de soluţii în vederea facilitării tranzitului pentru transportatorii români, arată un comunicat al ministerului.

Ministerul Afacerilor Externe, inclusiv prin misiunile diplomatice şi oficiilor consulare ale României din Slovenia, Austria şi Ungaria, a continuat împreună cu Ministerului Transporturilor demersurile în favoarea transporturilor româneşti de mărfuri blocate în Europa.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO