Business Internaţional

MAE: Stoltenberg a mulţumit României pentru "contribuţia de substanţă" la misiunile aliate

MAE: Stoltenberg a mulţumit României pentru...

Autor: Indira Crasnea

12.02.2017, 18:30 3479

"Totodată, înaltul oficial NATO a exprimat aprecierea faţă de angajamentul României de a aloca, anual, 2% din PIB pentru apărare, ceea ce confirmă, o dată în plus, determinarea fermă a României de a-şi respecta obligaţiile în calitate de stat membru NATO", spune MAE, după o cnvorbire telefonică pe care ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a avut-o cu secretarul general al NATO, "la iniţiativa celui din urmă".

Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul şi perspectivele de punere în aplicare a deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Varşovia, cu accent pe măsurile vizând consolidarea apărării şi descurajării aliate în zona Mării Negre. Au fost salutate progresele deja obţinute şi a fost subliniată necesitatea continuării eforturilor în vederea implementării depline a deciziilor adoptate la cel mai înalt nivel.

"Şeful diplomaţiei române a subliniat importanţa unei abordări unitare din partea Alianţei, care să asigure coerenţa de acţiune între dimensiunea nordică şi cea sudică a flancului estic. De asemenea, a evocat angajamentul ferm al României pentru o relaţie transatlantică puternică, precum şi pentru îndeplinirea obligaţiilor care decurg din statutul de membru al Alianţei Nord-Atlantice, inclusiv pe linia alocării resurselor necesare apărării", a spus ministrul Meleşcanu, în convorbirea telefonică.

.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO