Business Internaţional

MAE: Românii din Republica Dominicană nu au infecţie cu noul coronavirus

MAE: Românii din Republica Dominicană nu au infecţie...

Autor: Departamentul Politic

29.02.2020, 13:50 95

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă, sâmbătă, că românii aflaţi în izolare în Republica Dominicană au fost testaţi pentru coronavirus, iar rezultatul este negativ, dar vor mai rămîne sub supraveghere până luni.

„Ambasada României la Bogota (acreditată şi pentru Republica Dominicană) a fost informată de către Ministerul Sănătăţii Publice din Republica Dominicană cu privire la faptul că testele medicale efectuate celor trei cetăţeni români nu au confirmat prezenţa COVID-19. Aceştia vor rămâne spitalizaţi până la data de 2 martie, conform protocolului medical”, anunţă MAE, într-un comunicat de presă.

Ambasada României la Bogota menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune.

Ministrul Sănătăţii din Republica Dominicană, Rafael Sánchez Cárdenas, a declarat, vineri, că trei cetăţeni români şi un localnic sunt în carantină în Spitalul militar "Ramón de Lara" din oraşul Santo Domingo, unde vor fi efectuate analize pentru a se stabili dacă au ori nu coronavirus.

Românii au vârstele de 29, 35 şi 50 de ani şi au ajuns în Republica Dominicană cu escale în Germania şi Spania, informează agenţia de presă EFE.

În cadrul măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului, Republica Dominicană a suspendat timp de 30 de zile cursele aeriene dinspre oraşul italian Milano.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO