Business Internaţional

MAE: Românii blocaţi de două zile la Lisabona ajung luni seară la Bucureşti

MAE: Românii blocaţi de două zile la Lisabona ajung...

Autor: Mediafax

28.08.2017, 20:22 106

”În cursul dimineţii zilei de 28 august 2017, o echipă din cadrul misiunii diplomatice de la Lisabona s-a deplasat din nou la aeroport, pentru a continua demersurile de asistenţă şi sprijin a cetăţenilor români. Totodată, Ambasada României la Lisabona a continuat să întreprindă diligenţe susţinute pe lângă compania aeriană pentru îmbarcarea, în cel mai scurt timp, a tuturor cetăţenilor români, având în vedere obligaţia contractuală a acesteia”, precizează MAE.

Cei mai mulţi pasageri vor sosi la Bucureşti cu o cursă specială directă, iar alţii cu escale la Viena sau Munchen.

”Astfel, majoritatea cetăţenilor români s-au îmbarcat şi revin în ţară cu o cursă specială directă, operată de TAP Portugal, pe ruta Lisabona-Bucureşti. Restul cetăţenilor români se vor întoarce în România tot în cursul zilei de astăzi cu alte curse, cu escală prin Viena, respectiv Munchen. Cetăţenii români sunt asistaţi pe perioada tranzitului de consuli din cadrul Ambasadei Românei la Viena, respectiv al Consulatului General al României la Munchen”, se mai precizează în comunicat.

Cei 35 de turişti, plecaţi prin intermediul agenţiei Paralela 45, care au fost blocaţi două zile în Lisabona, au fost relocaţi de TAP Portugal pe o cursă care ajunge luni seara în Bucureşti, informează agenţia de turism. Turiştii se pot adresa companiei aeriene pentru obţinerea despăgubirilor, turoperatorul asigurând asistenţă juridică pentru fiecare caz în parte, informează Paralela 45.

Reprezentanţii agenţiei acuză compania aeriană TAP Portugal de lipsă de comunicare şi de informare a turiştilor. „Această situaţie a fost generată exclusiv de compania TAP Portugal, de la care nu am primit nicio informare prealabilă asupra anulării zborurilor. Nici în clipa de faţă nu cunoaştem motivul acestor anulări. Am fost astfel în situaţia să nu ne putem informa turiştii despre ce se întâmplă şi când vor ajunge în ţară, chiar dacă am fost permanent în legătură cu ei”, a declarat Ondina Dobriban, director general Paralela 45.

Cei 35 de turişti ar fi trebuit să revină duminică noaptea în ţară, după ce zborul iniţal, programat sâmbătă, a fost anulat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO