Business Internaţional

MAE, atenţionare de călătorie pentru Bulgaria. Cod portocaliu de ninsoare

MAE, atenţionare de călătorie pentru Bulgaria. Cod...

Autor: Andreea Traicu, Mediafax

22.01.2018, 11:15 86

În acest sens, au fost emise mai multe coduri de atenţionare meteorologică. Astfel, este în vigoare un cod portocaliu de ninsoare şi vânt puternic în regiunile: Vidin, Montana,Vraţa, Pleven, Loveci, Veliko Târnovo, Gabrovo, Ruse, Târgovişte, Razgrad, Silistra şi Şumen, zone în care vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ninsoare, transmite MAE într-un comunicat de presă.

"Valorile atinse vor fi de 20-30 l/m2, fapt care va duce la formarea stratului de zăpadă. Vântul va atinge o viteză medie de 14-19 m/sec., cu rafale de până la 24m/sec. Condiţiile meteorologice vor fi prielnice formării troienelor de zăpadă", potrivit MAE.

De asemenea, este în vigoare un alt cod portocaliu, de ploaie şi vânt puternic, valabil în regiunile : Dobrici, Varna, Burgas, Sliven, Yambol, Haskovo şi Kârdjali, zone în care "vor cădea însemnate cantităţi de precipitaţii sub formă de ploaie, care, spre orele târzii ale după-amiezii, se va transforma în ninsoare. Valorile atinse vor fi de 20-40 l/m2. Vântul va atinge o viteză medie de 14-19 m/sec, cu rafale de până la 24m/sec", menţionează sursa citată.

Pentru zonele Sofia Regiune, Sofia, Pernik, Kiustendil, Blagoevgrad, Pazardjik, Smolian, Plovdiv şi Stara Zagora este valabil un cod galben de ninsoare şi vânt puternic. "În aceste regiuni vor cădea precipitaţii sub formă de ninsoare în cantităţi cuprinse între 15-25 l/m2 , fapt care va duce la formarea stratului de zăpadă. Vântul va atinge o viteză medie de 14-19 m/sec, cu rafale de până la 24m/sec. Condiţiile meteorologice vor fi prielnice formării troienelor de zăpadă", transmite MAE.

Pe perioada instituirii codului de atenţionare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri care traversează aceste regiuni să fie închise circulaţiei rutiere.

"Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758", precizează ministerul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO