Business Internaţional

Madoff: Băncile "trebuie să fi ştiut" despre frauda de 65 de miliarde de dolari

Madoff: Băncile "trebuie să fi ştiut" despre frauda de 65 de miliarde de dolari

Autor: Adrian Voicu

16.02.2011, 16:19 29

Investitorul american Bernard Madoff, condamnat la 150 de ani deînchisoare pentru fraudarea a mii de investitori cu 65 de miliardede dolari printr-o schemă piramidală de tip Ponzi, a declaratîntr-un interviu că băncile şi fondurile de hedging au fost"complice" la aceasta operaţiune.

"Trebuie să fi ştiut, a declarat Madoff pentru publicaţia NewYork Times, "dar atitudinea a fost de tipul 'dacă faci ceva greşit,nu vrem să ştim'".

Investitorul nu a vrut să numească băncile şi fondurile pe carele consideră complice la schema, dar acesta încă îl ajută peadministratorul falimentului fondului său de investiţii, IrvingPicard, să găsească o parte din instituţiile care au participat laaceastă fraudă.

JPMorgan a "îngropat"îndoielile executivilor cu privire la afacerile lui BernardMadoff

Madoff a mai declarat că proprietarul echipei New York Mets FredWilpon şi partenerul său de afaceri Saul Katz, daţi acum înjudecată de Irving Picard pentru profitul de 300 de milioane dedolari obţinut de pe urma fondului lui Madoff, nu ar fi ştiut nimicdespre această schemă.

Investitorul a mai declarat că Picard ar trebui să recuperezeactive de o valoare îndeajuns de mare de la bănci şi fondurile dehedging fără a da în judecată investitorii individuali care ar ficâştigat de pe urma fondului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO