Business Internaţional

„Made in Russia”: Ventilatoarele pulmonare ruseşti Aventa-M au fost interzise după ce au cauzat două incendii în spitalele ruseşti

sursa foto: Profimedia

Ventilatoarele Aventa-M sunt produse într-o fabrică din regiunea munţilor Ural, controlată de stat.

Autor: Alex Ciutacu

13.05.2020, 13:01 785

Autoritatea de supraveghere în domeniul medical din Rusia a interzis utilizarea unor ventilatoare pulmonare produse de o companie rusească, după ce ar fi cauzat două incendii mortale în spitalele ţării, în ultima săptămână, potrivit The Guardian.

Şase persoane au decedat şi câteva sute au fost evacuate din spitale aflate în Moscova, respectiv Sankt Petersburg, după ce aceste venitlatoare au luat foc – în timp ce pacienţii erau conectaţi la ele.

Miercuri, serviciul federal din Rusia pentru supraveghere în domeniul sănătăţii a anunţat că va interzice utilizarea noilor ventilatoare Aventa-M produse după data de 1 aprilie – o decizie care scoate din uz sute de aparate.

Ventilatoarele Aventa-M au fost vândute şi către Statele Unite. luna trecută, în cadrul unei misiuni de ajutor negociată de Donald Trump şi Vladimir Putin.

Spitalele americane nu au utilizat ventilatoarele pentru că prezintă erori de producţie în ceea ce priveşte voltajul.

Agenţia americană pentru situaţii de urgenţă (FEMA) a anunţat marţi că aceste ventilatoare nu vor fi utilizate în spitalele americane şi că autorităţile locale vor trimite aparatele înapoi către FEMA.

Comitetul de Investigaţie din Rusia a anunţat că a demarat o anchetă în cazul incendiilor din spitale.

Cinci pacienţi infectaţi cu Covid-19, dintre care unii erau conectaţi la ventilatoare, au murit în primele ore ale zilei de marţi, după ce un incendiu a izbucnit în spitalul St. George din Sankt Petersburg. De asemenea, o altă persoană a decedat săptămâna trecută într-un incendiu ce a avut loc într-un spital din Moscova.

Ambele spitale utilizau ventilatoare Aventa-M produse de o entitate controlată de stat, printr-o fabrică din regiunea munţilor Ural.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO