Business Internaţional

Madame Tussauds se extinde in Shanghai

03.10.2005, 14:54 14

Madame Tussauds, faimosul muzeu al figurilor de ceara, va deschide un nou muzeu la Shanghai vara viitoare.

Modele ale eroilor locali precum Jackie Chan sau jucatorul de baschet Yao Ming se vor alatura celebritatilor David Beckham sau Audrey Hapburn in varianta chinezeasca. Grupul Tussauds, care opereaza in Marea Britanie si Thorpe Park sau Alton Towers si detine un pachet de actiuni la London Eye, a anuntat ca Shanghai este urmatorul pas pentru companie. Aceasta are reprezentante la New York, Las Vegas, Amsterdam si Hong Kong. "Shanghai este cel mai bogat si mai mare oras din China, cu peste 13 milioane de locuitori si aproape 40 de milioane de turisti pe an si reprezinta o oportunitate fantastica pentru Madame Tussauds", a declarat Peter Philipson, directorul executiv al grupului. Proiectul are acceptul autoritatilor locale, a adaugat el. Cea mai noua extindere a grupului vine la doar sase luni dupa schimbarea de proprietar. Dubai International Capital, o firma privata sprijinita de guvernul din Dubai, a platit 800 de milioane de lire (1,18 miliarde de euro) pentru a prelua controlul.

Compania face astfel parte dintr-o afacere diversificata care include si un pachet de un miliard de lire (1,47 miliarde de euro) in compania DaimlerChrysler. Madame Tussauds functioneaza in Londra din 1802 si a avut mai multi proprietari pana cand Charterhouse Capital a preluat fraiele afacerii in 1998.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO