Business Internaţional

Macron, omul care are toate şansele să ajungă preşedintele Franţei, după întâlnirea cu premierul britanic Theresa May: Nu va exista un acces la piaţa unică "fără contribuţie bugetară"

Macron, omul care are toate şansele să ajungă...

Autor: Raluca Manga

22.02.2017, 12:59 143

Candidatul independent la preşedinţia Franţei Emmanuel Macron a fost primit marţi, la Londra, de premierul britanic, Theresa May.

"Se joacă viitorul Europei", a estimat el la France TV Info înainte de a fi primit de premierul britanic.

În urma acestei întâlniri, fostul ministru francez al Economiei a declarat, legat de Brexit, că "o ieşire este o ieşire". Pentru Emmanuel Macron nu va exista un acces la piaţa unică "fără contribuţie bugetară", mai scrie France TV Info.

"Voi fi foarte hotărât să nu existe niciun avantaj necuvenit", a indicat el.

Fostul ministru francez al Economiei şi-a reiterat dorinţa de a apăra interesele francezilor şi ale europenilor.

"Nu poate avea loc un Brexit care să conducă la o optimizare a relaţiei dintre Marea Britanie şi restul Europei", a declarat Macron. "Dacă nu există contribuţie bugetară, nu există paşaport financiar şi acces la piaţa unică financiară", a insistat el.

În cursul discuţiei, Theresa May şi Emmanuel Macron au evocat în special problema emigranţilor francezi care trăiesc şi lucrează la Londra. Acest aspect trebuie "să facă obiectul unei negocieri care să permită celor care vor să locuiască acolo în continuare, să o facă", a afirmat candidatul francez la alegereile prezidenţiale.

La mitingul său de campanie, Macron a vorbit în favoarea proiectului european.

"Ţara noastră nu poate prospera fără Europa", a spus el, citat de Reuters.

Acesta a pledat pentru o "relaţie specială" între UE şi Franţa, pe de o parte, şi între Marea Britanie şi Franţa, pe de alta.

"Nimic nu va fi al fel după Brexit, însă cred că putem apăra interesele mutuale pe termen lung", a spus el, făcând referie la cooperarea strânsă dintre Londra şi Paris în materie de securitate şi apărare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO