Business Internaţional

MacKenzie Scott, fosta soţie a lui Jeff Bezos, a devenit cea mai bogată femeie din lume, cu o avere netă de 67,4 miliarde de dolari

MacKenzie Scott, fosta soţie a lui Jeff Bezos, a devenit...

Autor: Eduard Ivanovici

03.09.2020, 15:15 5496

MacKenzie Scott a capturat titlul de cea mai bogată femeie a planetei la o săptămână după ce Jeff Bezos a devenit primul om care atinge o avere de 200 de miliarde de dolari, notează The New York Post.

Scott – care a renunţat la numele de Bezos în urma divorţului de anul trecut – a câştigat 30,3 miliarde de dolari în 2020 mulţumită creşterii masive pe care au înregistrat-o acţiunile Amazon pe fondul numărului tot mai mare de oameni care s-au izolat la domiciliu şi s-au orientat către gigantul de e-commerce.

Cu o avere evaluată la 67,4 miliarde de dolari, Scott a depăşit-o pe moştenitoarea imperiului L’Oreal Françoise Bettencourt, care are în prezent 66,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

În condiţiile în care deţine 4% din gigantul Amazon, Scott este a douăsprezecea cea mai bogată persoană din lume şi mai are nevoie de 9 miliarde de dolari pentru a intra în top 10.

Fosta doamnă Bezos a divorţat de fondatorul Amazon anul trecut, primind astfel 20 de milioane de acţiuni din companie. Acţiunile valorau anul trecut circa 30 de miliarde de dolari. În total, averea celor doi depăşeşte 270 de miliarde de dolari.

Scott a donat 1,7 miliarde de dolari până acum şi a semnat un acord cu asociaţia de caritate Giving Pledge, o iniţiativă lansată de Warren Buffet şi Bill Gates care încurajează cei mai bogaţi oameni ai planetei să doneze o parte cât mai mare din averea pe care o deţin.

Până în prezent, Jeff Bezos nu s-a alăturat proiectului Giving Pledge.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO