Business Internaţional

Luptătorul de judo care a refuzat să dea mâna cu un adversar la Jocurile Olimpice a fost exclus

Luptătorul de judo care a refuzat să dea mâna cu un...
16.08.2016, 10:30 486
Luptătorul egiptean de judo Islam El Shehaby a fost exclus de la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, după ce a refuzat să dea mâna cu israelianul Or Sasson, la finalul unui meci disputat în primul tur al competiţiei, informează Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).
 
Islam El Shehaby, în vârstă de 34 de ani, a fost trimis acasă de propria echipă şi mustrat de Comitetul Internaţional Olimpic pentru comportamentul său.
 
Sportivul a afirmat că nu a vrut să dea mâna cu adversarul din Israel pentru că regulile de judo nu îl obligă să facă acest lucru, însă Comitetul Internaţional Olimpic a declarat că, prin gestul său, El Shehaby a încălcat atât regulile şi spiritul Jocurilor Olimpice, cât şi pe cele de fair-play.
 
"Comisia de Disciplină consideră că Islam El Shehaby s-a comportat împotriva regulilor de fair-play şi a spiritului de prietenie de la Jocurile Olimpice", se arată în comunicatul emis de CIO.
 
Învins vineri de Sasson, care în cele din urmă a câştigat medalia de bronz, Shehaby a refuzat să dea mâna cu adversarul său la finalul partidei. Potrivit Reuters, El Shehaby a fost rugat de fani, prin intermediul reţelelor de socializare, să nu se prezinte la meciul cu sportivul din Israel din motive religioase.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO