Business Internaţional

Lupta contra uneia dintre cele mai necruţătoare boli continuă. Încă există speranţă pentru bolnavii de Alzheimer, dar şi pentru investitiori

Lupta contra uneia dintre cele mai necruţătoare boli...

Autor: Iulian Tenchiu

27.10.2019, 18:02 131

Biogen, multinaţionala americană din domeniul biotehnologiei încearcă să introducă medicamentul Aducanumab ca tratament împotriva Alzeheimerului, dar mai are nevoie de acordul autorităţilor americane. Eforturile americanilor sunt un motiv în plus pentru care suferinzii de Alzheimer pot spera să scape de această boală, iar eforturile companiei nu au trecut neobservate în faţa investitorilor, scrie Finnacial Times.

Cei de la Biogen sunt printre puţinele companii care se luptă pentru a găsi leacul la această boală, în timp ce alte companii preferă să nu îşi asume această responsabilitate. CEO-ul Biogen, Michel Vounatsos, a susţinut că după ce experţii au analizat datele obţinute în urma unor teste realizate în martie pe bolnavii de Alzheimer, rezultatele s-au dovedit a fi „un punct de cotitură în lupta împotriva acestei boli”.

Timp de zeci de ani, atât cercetători cât şi pacienţii s-au lovit de speranţe deşarte atunci când a fost vorba despre leacul pentru această boală, motiv pentru care soluţia găsită de Biogen este privită cu precauţie şi reţinere. Aceste sentimente s-au reflectat şi în acţiunile acestei multinaţionale americane care a deschis la 40%, dar pe timpul zilei s-au diminuat la până la 26%.

Atât oportunitatea cât şi riscurile în acest caz sunt la fel de mari. Există o teorie care susţine că în creierul bolnavilor de Alzheimer au loc acumulări de proteine între celulele nervoase şi creier. Această teorie este susţinută parţial şi de rezultatele testelor efecutate pe pacienţi, însă rezultatele complete ale acestor analize nu vor fi publicate până în Decembrie.

Cu toate acestea, ceea ce se ştie până în prezent în urma rezultatelor obţinute este că beneficiile medicamentului nu depăşesc riscurile acestuia. De aceea, compania a tăiat acest medicament de pe lista soluţiilor pentru bolnavii de Alzheimer.

În acest context s-a continuat studierea datelor obţinute în urma testelor şi s-a descoperit că răspunsul la problema eficienţei medicamentului este o doză mai mare. Cu alte cuvinte, pacienţii care ar fi supuşi la o cantitate mai mare de substanţă ar fi capabili să îndeplinească sarcini obişnuite, iar viteza cu care avansează această boală ar fi redusă cu 23%.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO