Business Internaţional

Lumea la un pas să fie salvată de coronavirus: Producătorul american Gilead are primele semne pozitive în testarea unui medicament împotriva coronavirusului

Lumea la un pas să fie salvată de coronavirus:...

Autor: Alexandru Nanu

25.04.2020, 15:01 54107

Compania americană de biotehnologie Gilead Sciences, care cercetează, dezvoltă şi comercializează medicamente, a dezvoltat un medicament experimental pentru pacienţii cu infecţii severe cu Covid-19 care dă primele semene pozitive, scrie Bloomberg.

Studiul clinic desfăşurat pe pacienţii a arătat că după 18 zile, starea de sănătate a 68% dintre pacienţi s-a îmbunătăţit, 17 pacienţi dintre cei 30 de pacienţi care erau venilaţi mecanic s-au însănătoşit şi nu au mai avut nevoie de ajutor pentru respiraţie. Aproape jumătate din pacienţii trataţi nu au mai avut nevoie de ajuto, în timp ce 13%, dintre aceştia, au murit. Gradul de mortalitate cel mai mare s-a înregistrat în rândul pacienţilor ventilaţi mecanic, aproximativ 18% dintre ei murind.

„Nu putem trage concluzii definitive din aceste date, dar observaţiile acestui grup de pacienţi spitalizaţi care au primit remdesivir ne dau o urmă de speranţă”, a declarat Jonathan Grein, directorul epidemiologic al spitalului din Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles, într-o comunicat al Gilead.

Mai multe studii clinice la scară largă sunt în desfăşurare pentru a evalua beneficiul medicamentului remdesivir pentru Covid-19, boala cauzată de noul coronavirus care a infectat peste 1,65 milioane de oameni în întreaga lume şi a ucis 100.000. Unul dintre studii, care a fost realizat în China ar putea raporta rezultatele în această lună.

Gilead Sciences, Inc., este o companie americană de biotehnologie care cercetează, dezvoltă şi comercializează medicamente. Compania se concentrează în principal pe medicamente antivirale utilizate în tratamentul HIV, hepatitei B, hepatitei C şi gripei, inclusiv Harvoni şi Sovaldi.

Citiţi AICI ediţia ZF E-paper de LUNI

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO