Business Internaţional

Lui Trump nu-i mai ies jocurile: Ordinul de blocare a restricţiilor de călătorie impuse de preşedinte a fost prelungit de un judecător din Hawaii

Lui Trump nu-i mai ies jocurile: Ordinul de blocare a...

Autor: Raluca Manga

30.03.2017, 08:19 813

Un judecător federal din Hawaii a decis să extindă perioada de valabilitate a ordinului prin care blochează implementarea restricţiilor de călătorie impuse de Trump, împiedicând astfel Guvernul SUA să suspende alte vize ale unor persoane provenind din 6 state majoritar musulmane, relatează NBC News.

Judecătorul Derrick Watson a decis extinderea termenului de aplicare a acestui ordin la câteva ore după ascultarea argumentelor.

Hawaii susţine că această politică îi discriminează pe musulmani şi afectează economia statului dependentă de turism.

Extinderea perioadei de valabilitate a ordinului până când procesul lansat de Hawaii împotriva decretului lui Trump este soluţionat va da asigurări că drepturile constituţionale ale cetăţenilor musulmani din Statele Unite sunt apărate după ce la acest nivel au avut loc "întreruperi şi porniri repetate în ultimele două luni", a anunţat statul.

Pe data de 6 martie, Ppreşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a emis o nouă ordonanţă executivă antiimigraţie, impunând restricţii temporare de călătorie cetăţenilor din şase ţări situate în Africa şi în Orientul Mijlociu, Irakul fiind eliminat de pe listă. Noua ordonanţă a fost emisă după ce o măsură similară, adoptată în ianuarie, a fost blocată de o instanţă federală, în contextul în care generase confuzie pe aeroporturile din Statele Unite.

Decretul prezidenţial vizează cetăţenii din Siria, Iran, Libia, Somalia, Sudan şi Yemen. Irakul, care figura pe prima listă, a fost eliminat, la solicitarea Pentagonului şi Departamentului de Stat, care au evocat colaborarea eficientă cu Bagdadul în combaterea terorismului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO