Business Internaţional

Lucrurile se agravează pe scena politică afgană: Un candidat la alegeri asasinat cu o bombă plantată sub scaun

Lucrurile se agravează pe scena politică afgană: Un...

Autor: Andrei Botezatu

17.10.2018, 15:09 99

Alegerile parlamentare din Afganistan au tot fost amânate din 15 octombrie 2016 până în prezent, iar situaţia politică este foarte tensionată. Miercuri, un candidat la alegeri, Abdul Jabar Qahraman, a fost victima unui asasinat, numărul victimelor din rândul candidaţilor ajungând la 10 în ultimele două luni, relatează Reuters.

Abdul Jabar Qahraman a condus formaţiunea Sangorian, poliţie secretă, în lupta contra talibanilor. Aceştia din urmă încurajează boicotarea alegerilor şi se opun, într-un mod extrem, influenţelor occidentale.

,,Profesorii şi studenţii trebuie să nu se implice în procesele politice şi nu trebuie să le permită invadatorilor să utilizeze şcolile pentru implementarea proiectelor malefice’’ declară talibanii care şi-au asumat asasinatul. 

Nu este primul incident tragic de acest fel. Săptămâna trecută a avut loc un atentat asemănător într-un tur de campanie al altei candidate. Acel atac a provocat moartea a 22 de persoane în provincia afgană din nord-est, Takhar.

Atacul terorist de astăzi s-a soldat cu 4 morţi şi 7 răniţi. Autorităţile afgane au deschis o investigaţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO