Business Internaţional

Lovitură pentru Donald Trump: Investigaţia asupra sa continuă, iar procurorul general din New York va primi mai multe documente financiare

Lovitură pentru Donald Trump: Investigaţia asupra sa...

Autor: Alex Ciutacu

16.12.2020, 13:23 283

Organizaţia Trump trebuie să predea o serie de documente financiare către procurorul general din New York, în contextul unei investigaţii care priveşte modul în care preşedintele american şi asociaţii săi ar fi umflat artificial valoarea unor active pentru a obţine milioane de dolari din beneficii fiscale, potrivit The Independent.

Judecătorul american Arthur Engoron a decis că procurorul general din New York, Letitia James, trebuie să primească documentele întocmite între Organizaţia Trump şi Ralph Mastromanaco, un inginer care a lucrat împreună cu organizaţia.

„Încă o dată, justiţia a câştigat. (…) Ne vom asigura imediat că Organizaţia Trump se conformează deciziei judecătoreşti şi predă documentele legate de investigaţia noastră. Investigaţia aflată în curs a biroului meu va continua, pe măsură ce continuăm să urmărim faptele, oriunde ne-ar duce ele”, a declarat Letitia James, procurorul general din New York.

Judecătorul Arthur Engoron a decis că nu poate fi invocat privilegiul avocat-client pentru a proteja documentele respective în faţa procurorului general. Acesta a dictat că documentele trebuie predate până la data de 18 decembrie.

Ancheta încearcă să determine dacă Organizaţia Trump a evaluat corect proprietatea imobiliară cunoscută drept Seven Springs, care a permis deduceri de taxe de 21 de milioane de dolari.

Întreaga investigaţie a pornit de la declaraţia lui Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, care a pledat vinovat pentru că ar fi minţit în faţa Congresului american şi ar fi încălcat legile finanţării campaniilor electorale.

El a declarat în faţa unei comisii în 2019 că preşedintele Trump „şi-a umflat valoarea totală a activelor atunci când acest lucru era în avantajul său, încercând să ajungă în topul celor mai bogaţi oameni din Forbes, spre exemplu, în timp ce şi-a subevaluat activele atunci când a vrut să plătească taxe mai mici”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO