Business Internaţional

Lovitură de teatru pe piaţa financiară britanică: Viceguvernatorul băncii Angliei şi-a dat demisia, după ce a fost criticată că nu este competentă pentru acest job

Lovitură de teatru pe piaţa financiară britanică:...

Autor: Ştefan Stan

14.03.2017, 14:01 3346

Charlotte Hogg, viceguvernatorul Băncii Angliei, şi-a demisia după criticile din partea parlammentarilor că nu a declarat că fratele ei lucrează într-o bancă pe care trebuia să o reglementeze, scrie Bloomberg.

Demisia vine ca o lovitură şi ruşine pentru Banca Angliei şi pune sub presiune ceea ce a învăţat din cele două cazuri asemănătoare de conflicte de interes din ultimii ani.

Hogg, în vârstă de 46 de ani, este descendentă a unei dinastii politice din Marea Britanie. Tatăl ei a servit în guvernele conservatoare ale lui Margaret Thatcher şi John Major, mama ei a fost consilieră a lui Major, iar bunicul şi stră-bunicul au fost amândoi lord chancellors. 

Fratele ei, Quintin Hogg, este director la Barclays, iar Hogg a spus luna aceasta că nu a raportat aceasta când a fost angajată ca directorul operaţional al Băncii Angliei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO