Business Internaţional

Londra condamnă intenţia Uniunii Europene de a exclude Marea Britanie din piaţa comunitară în tranziţia post-Brexit

Londra condamnă intenţia Uniunii Europene de a exclude...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

08.02.2018, 22:11 153

Intenţia Uniunii Europene de a sancţiona Marea Britanie prin excluderea de pe piaţa unică în cazul apariţiei de disensiuni în tranziţia post-Brexit "nu este un gest de bună-credinţă", ci este un act "neinteligent" şi "nepoliticos", acuză Guvernul Theresa May.

"Documentul apărut în presă nu este unul juridic, ci politic. Noi încercăm să construim o perioadă de tranziţie, să construim o punte spre un viitor în care să colaborăm", a afirmat joi seară David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, citat de BBC şi de cotidianul The Guardian.

"Nu cred că a fost un gest de bună-credinţă să fie publicat un document elaborat într-un limbaj nepoliticos care sugerează că (europenii -n.red.) pot încheia arbitrar perioada de tranziţie. Nu acesta trebuie să fie scopul acţiunilor. Nu a fost de bună-credinţă. Cred că a fost neinteligent să se publice aşa ceva", a subliniat David Davis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO