Business Internaţional

Locurile de muncă la care visează oricine: călătoreşti şi primeşti mii de dolari

Locurile de muncă la care visează oricine:...

Autor: Mircea Nica, Business Magazin

06.04.2019, 10:24 176

Cercetătorii de la Universitatea din Helsinki au descoperit că productivitatea la locul de muncă poate fi mai mare dacă îţi faci timp să călătoreşti. Cu toate acestea, mulţi americani nu îşi permit să călătorească, iar jumătate din oamenii care nu şi-au planificat o escapadă în vara anului 2018 au spus că nu au suficienţi bani pentru o vacanţă, reiese dint-un articol publicat de CNBC.

Platforma de educaţie financiară GoBankingRates a realizat un clasament al celor mai bine plătite locuri de muncă pentru oamenii cărora le place să călătorească analizând date de la Glassdoor, Business News Daily, Zenefits şi Biroul de Statistică a Muncii. Lista include atât joburi ce oferă oportunitatea de a călători, cât şi locuri de muncă prin care se care oferă mai mult timp liber plătit. Astfel, CNBC a scurtat lista şi prezintă acele locuri de muncă care oferă un salariu ce porneşte de la 60.000 de dolari.

Primul loc de muncă menţionat este cel de inginer pe un vas. Salariul anual ajunge la aproximativ 78.000 de dolari, iar în ceea ce priveşte zilele plătite, acest loc de muncă oferă aproape 12 zile. În responsabilităţile postului, un inginer de vas trebuie să coordoneze un echipaj şi să aibă grijă de echipamentul de la bordul vasului. Această specilizare implică cunoştinţe privind sistemele de propulsie, sistemele electrice, de răcire şi de direcţie, conform GOBankingRates.

Al doilea loc de muncă de pe listă este cel de architect, unde salariul anual este de aproximativ 87.000 de dolari cu 12 zile libere plătite. În candrul postului, arhitectul trebuie să proiecteze o serie de structuri, de la case la clădiri de birouri şi fabrici. Deşi munca este efectuată în principal la birou, aceştia pot fi chemaţi destul de des pe teren pentru a vizita locurile proiectate.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO