Business Internaţional

Locul unde mai mulţi pacienţi s-au îmbolnăvit de COVID-19 la care puţini s-a gândit. Ce au făcut majoritatea celor care s-au îmbolnăvit, potrivit unui studiu recent

Locul unde mai mulţi pacienţi s-au îmbolnăvit de...

Autor: Ioana Matei

04.07.2020, 09:42 394

Nu doar petrecerile sau aglomerările din magazine pot să fie surse de răspândire a coronavirusului, ci şi un alt loc - care nu poate fi ocolit de multe dintre persoanele care nu pot lucra de acasă.

Potrivit unui articol publicat pe platforma bestlife.com, care citează un studiu al Centrului pentru Control şi Prevenţie ale Bolilor (CDC) într-un raport publicat săptămâna aceasta,  81% dintre subiecţii testaţi de COVID-19 care sunt şi angajaţi au declarat că au lucrat în afara casei lor în ultimele două săptămâni. Foarte puţini - 17% - au avut posibilitatea să lucreze în regim de telemuncă.

Cercetarea arată că 34% dintre indivizii cu coronavirus cred că au luat virusul de la un coleg de muncă.
Într-un alt studiu publicat de CDC săptămâna aceasta, 47% dintre participanţii la un studiu au declarat că s-au expus la indivizi bolnavi de COVID-19 la locul de muncă. Dintre participanţii care s-au îmbolnăvit la locul de muncă, 60% dintre ei sunt angajaţi în sănătate, 13% în armată, 11% în unităţi de producţie.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO