Business Internaţional

Locul din Europa unde nu mai există niciun caz de Covid-19 şi toată populaţia a fost vacinată

Locul din Europa unde nu mai există niciun caz de...

Autor: Mediafax

12.03.2021, 22:32 549

Kastellorizo a scăpat de coronavirus. Toţi cei 500 de locuitori ai micii insule greceşti au fost vaccinaţi. Din martie anul trecut, pe insulă a fost detectat un singur caz de COVID-19, purtătorul a fost rapid izolat şi virusul nu s-a răspândit în comunitate.

Localnicii sunt atenţi, dar trăiesc într-un mod mai relaxat. Oricine ajunge pe insulă trebuie să facă un test rapid.
Maria Lazaraki a fost una dintre primele persoane vaccinate de pe insulă.

Restaurantul familiei sale rămâne închis, dar femeia de 90 de ani adoră să gătească pentru nepoţii ei. „Am fost vaccinată. Mi s-a administrat prima doză şi 15 zile mai târziu, a doua doză. Toată populaţia s-a vaccinat, oameni de la 20 la 94 de ani. Bineînţeles că sunt bătrână, mi-am trăit viaţa, dar din fericire virusul nu ajunge la insula noastră. Înainte de pandemie, aveam mulţi turişti. Sperăm că se vor întoarce”.

Pescarul Michalis Matsos a suferit daune financiare semnificative din cauza pandemiei. El speră că situaţia se va îmbunătăţi în următoarele luni, potrivit Euronews.

În ceea ce priveşte venirea verii, Kastellorizo susţine propunerea guvernului grec de eliberare a unui certificat de vaccinare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO