Business Internaţional

Lloyd’s of London, cea mai veche companie de asigurări din lume, primeşte o lovitură de peste 6 miliarde de lire din cauza pandemiei

Sediul Lloyd's of London (sursa foto: Profimediaimages.ro)

Sediul Lloyd's of London (sursa foto: Profimediaimages.ro)

Autor: Eduard Ivanovici

31.03.2021, 15:00 316

Plăţile compensatorii suportate anul trecut de Lloyd’s of London, cel mai vechi grup de asigurări din lume, pot ajunge la 6,2 miliarde de lire din cauza pandemiei de COVID-19, transmite Financial Times.

Lloyd’s, piaţă fondată în urmă cu peste 330 de ani, a declarat că pierderile înainte de taxe din 2020 ajung la aproape un miliard de lire, blamând în acest sens criza provocată de coronavirus şi divorţul dintre Uniunea Europeană şi Regatul Unit. În 2019, profiturile înainte de taxe au depăşit 2,5 miliarde de lire.

Compensaţiile sunt cu mult peste estimările lansate în luna septembrie, 5 miliarde de lire, de vreme ce al doilea val de coronavirus a lovit puternic economiile dezvoltate.

John Neal, CEO-ul Lloyd’s, spune că a fost nevoit să se confrunte cu o „ameninţare triplă”, având în vedere pandemia, costurile impuse de Brexit şi al cincilea cel mai mare an pentru plăţile rezultate în urma catastrofelor naturale.

Acum, Lloyd’s se aşteaptă ca nivelul de compensaţii din 2021 să înregistreze o scădere considerabilă, în ciuda faptului că blocarea Canalului de Suez din ultima săptămână ar putea genera o serie suplimentară de plăţi, în valoare de cel puţin 100 de milioane de dolari.

Mai mult, primele brute subscrise au scăzut până la 35,5 miliarde de lire, cu 400 de milioane de lire mai puţin decât în 2019. Lloyd’s a declarat că îşi va îndrepta atenţia asupra „remedierii business-urilor neperformante”, urmând să ce „concentreze pe calitate” în detrimentul volumului.

Anul trecut, grupul britanic a prezis că pandemia de coronavirus va costa industria de asigurări aproximativ 203 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO