Business Internaţional

Lipsa unui acord comercial între Regatul Unit şi Uniunea Europeană ar putea înjumătăţi producţia britanică de autovehicule

Lipsa unui acord comercial între Regatul Unit şi...

Autor: Eduard Ivanovici

01.12.2019, 18:06 233

Producţia auto a Regatului Unit se află deja într-o pantă descendentă, iar Brexitul ar putea agrava tot mai mult situaţia, limitând producţia anuală la doar un milion de maşini, jumătate din numărul preconizat în urmă cu câţiva ani, potrivit CNN.

Producţia auto a Marii Britanii a înregistrat scăderi de 14% comparativ cu 2018, numărul de vehicule produse în Regatul Unit diminuându-se cu 4% în luna octombrie, conform unor date publicate de Societatea Britanică a Producătorilor şi Comercianţilor Auto.

Din raport reiese faptul că lipsa unui acord comercial între UE şi Marea Britanie va rezulta într-un număr tot mai mare de taxe şi un declin tot mai drastic al producţiei. În acest scenariu, producătorii de maşini se vor îndrepta spre alte ţări, reducând producţia britanică cu până la un milion de vehicule până în 2024.

Producătorii globali de autovehicule se tem de lipsa unui acord comercial între Uniunea Europeană şi Marea Britanie, scenariu ce le-ar răni lanţurile de aprovizionare, ar perturba producţia şi ar eroda marjele de profit care sunt deja extrem de subţiri.

 Este posibil ca rezultatul alegerilor generale din 12 decembrie să pună sfârşit impasului politic intern, dar nu va elimina riscurile cu care se confruntă industria de autovehicule.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO