Business Internaţional

Liderul laburist, Jeremy Corbyn, asigură partidele din opoziţie că nu va sprijini convocarea unor alegeri anticipate până când ameninţarea unui Brexit fără acord nu va dispărea

Liderul laburist, Jeremy Corbyn, asigură partidele din...

Autor: Marinela Sarbu, Mediafax

04.09.2019, 15:15 106

Liderul laburist, Jeremy Corbyn, le-a transmis miercuri partidelor din opoziţie că formaţiunea sa nu va cădea în ”capcanele lui Boris Johnson” şi nu va sprijini convocarea de alegeri anticipate până nu va fi sigur că ameninţarea privind un Brexit fără acord nu va fi înlăturată, potrivit Reuters.

Corbyn, care a spus că doreşte convocarea unor alegeri anticipate, a găzduit partidele de opoziţie în cadrul unor serii de întâlniri pentru a încerca să contracareze ceea ce mulţi dintre ei văd ca un demers al premierului Johnson de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană fără un acord pe 31 octombrie.

"Jeremy a lămurit că Partidul Laburist doreşte alegeri anticipate şi curând, dar că nu vom cădea în capcanele lui Boris Johnson", a anunţat biroul său într-un comunicat.

"El a spus că Partidul Laburist nu va susţine alegerile până când nu vom fi siguri că ameninţarea unui Brexit fără acord nu va fi înlăturată", se mai arată în comunicat.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat marţi seară că Partidul Conservator va depune o moţiune pentru convocarea de alegeri anticipate, după ce opoziţia a obţinut controlul asupra agendei Parlamentului, fapt ce ar putea să-i permită blocarea unui potenţial Brexit fără acord.

"Liderul opoziţiei cerşeşte de doi ani pentru alegeri", a afirmat premierul, potrivit cotidianului The Guardian.

"Nu vreau alegeri, dar dacă parlamentarii votează mâine (miercuri, n.red.) pentru stoparea negocierilor şi impun o nouă întârziere fără sens Brexit-ului, potenţial pe mai mulţi ani, atunci aceasta ar fi singura modalitate de a rezolva acest lucru", a adăugat Boris Johnson.

Liderul britanic a mai afirmat că în cazul în care va câştiga alegerile "toată lumea ştie că dacă sunt prim-ministru, voi merge la Bruxelles, merge pentru un acord şi voi obţine un acord, dar dacă nu vor vrea o înţelegere, vom pleca oricum pe 31 octombrie."

Boris Johnson a sugerat anterior că alegeri anticipate ar urma să fie organizate în data de 14 octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO