Business Internaţional

Liderii Partidului Social-Democrat analizează posibilitatea prelungirii coaliţiei guvernamentale cu partidul Angelei Merkel

Liderii Partidului Social-Democrat analizează...

Autor: Mihai Draghici

23.11.2017, 21:11 53

Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat (centru-stânga) a avut joi o întrevedere de peste o oră cu preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, care se opune alegerilor anticipate.

După întâlnire, Martin Schulz a transmis că liderii SPD se vor întâlni joi seară pentru a analiza poziţia politică a formaţiunii. La reuniunea SPD participă şi vicecancelarul în exerciţiu, Sigmar Gabriel, fostul preşedinte al SPD care a negociat coaliţia cu CDU din 2013.

Miercuri, Thorsten Schäfer-Gümbel, unul dintre vicepreşedinţii SPD, semnala că formaţiunea de centru-stânga ar putea susţine un guvern minoritar condus de cancelarul Angela Merkel.

Formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), a eşuat în planul de a forma o coaliţie cu guvernamentală cu Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) şi cu formaţiunea Alianţa '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga).

Luni, Partidul Social-Democrat reiterase refuzul prelungirii coaliţiei guvernamentale cu formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), semnalând dorinţa de a se ajunge la alegeri anticipate, în contextul eşecului discuţiilor exploratorii cu celelalte partide. Însă preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a lansat un apel adresat partidelor parlamentare pentru continuarea negocierilor în scopul formării unei coaliţii guvernamentale, excluzând posibilitatea convocării alegerilor anticipate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO