Business Internaţional

Liderii marilor economii ale lumii flirtează cu ideea stimulentelor bugetare

Liderii marilor economii ale lumii flirtează cu ideea...

Autor: Catalina Apostoiu

22.10.2019, 00:05 542

În condiţiile în care muniţia băncilor centrale este pe cale să se epuizeze, FMI a avertizat că există spaţiu redus pentru erori de politică.

Miniştrii de finanţe şi bancherii centrali din marile economii ale lumii par să analizeze mai îndeaproape ideea lansării de stimulente fiscale pentru întărirea economiei mondiale, însă au păreri divergente cu privire la modul în care ar putea urma o astfel de cale, scrie Bloomberg.

Încetinirea sincronizată aproape la nivelul întregii economii mondiale a reprezentat subiectul central de discuţie în cadrul reuniunilor anuale ale Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale. Intensificarea riscurilor, printre care cel legat de conflictele comerciale, a reprezentat un alt subiect major al discuţiilor.

Avertismentele lansate au fost ferme şi clare. Tharman Shanmugaratnam, ministru din cadrul guvernului singa­porean, a avertizat în legătură cu „nesiguranţa profundă“ şi cu faptul că gravitatea problemelor cu care se confruntă strategii este negată.

În condiţiile în care muniţia băncilor centrale este pe cale să se epuizeze, FMI a avertizat că există spaţiu redus pentru erori de politică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO