Business Internaţional

Legendarul critic culinar Jonathan Gold, câştigător al premiului Pulitzer, a murit la vârsta de 57 de ani

Legendarul critic culinar Jonathan Gold, câştigător al...

Autor: Alex Ciutacu

23.07.2018, 11:29 2107

 Jonathan Gold, un faimos critic culinar ce a câştigat premiul Pulitzer, s-a stins din viaţă la vârsta de 57 de ani, potrivit CNN.

Acesta a fost primul critic culinar care a câştigat un Pulitzer pentru critică în 2007.

Gold a murit din cauza cancerului pancreatic, după ce a fost diagnosticat abia la începutul acestei luni, potrivit Los Angeles Times – ziarul în care îşi publica criticile.

„Nu va mai fi niciodată cineva ca Jonathan Gold, care va fi pentru totdeauna ghidul nostru briliant şi indispensabil prin paradisul culinar al Los Angelesului”, anunţă Eric Garcetii, primarul oraşului Los Angeles.

„Jonathan a câştigat faimă la nivel mondial drept critic culinar, dar avea sufletul unui poet ale cărui cuvinte au ajutat cititorii din toată lumea să înţeleagă istoria şi cultura oraşului nostr. Moartea acestuia este o pierdere pentru toţi cei care îi împărtăşeau iubirea de oraş şi simţul pentru mâncare”, adaugă acesta.

Gold a fost subiectul unui documentar în 2015, numit „City of Gold”, regizat de Laura Gabert – o faimoasă cronicară a criticilor culinari din Los Angeles.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO