Business Internaţional

Land german în stare de şoc: Un ministru s-a sinucis după ce nu a mai făcut faţă situaţiei COVID-19

Land german în stare de şoc: Un ministru s-a sinucis...

Autor: Ştefan Ionescu

29.03.2020, 17:48 154

Ministrul de Finanţe al landului german Hesse, Thomas Schafer, s-a sinucis, deoarece se temea că nu va putea face faţă aşteptărilor populaţiei în privinţa sprijinului financiar. Politicianul avea 54 de ani şi a lăsat în urmă o soţie şi doi copii.

Coronavirusul poate ucide în multe feluri şi nu întotdeauna în mod direct, prin infectare.

Thomas Schafer, ministrul de Finanţe al landului german Hesse, s-a sinucis după ce nu a mai făcut faţă presiunii la care era supus în ultima perioadă.

Corpul lui Schafer a fost găsit pe liniile de tren, alături de o scrisoare în care îşi motiva gestul.

„Principala lui îngrijorare era că nu va putea să fie la înălţimea aşteptărilor uriaşe ale populaţiei, în special în ceea ce priveşte ajutorul financiar. În mod clar, pentru el nu a existat nicio ieşire. Era dezamăgit şi a trebuit să ne părăsească. Asta ne-a şocat pe toţi, m-a şocat pe mine”, a declarat Volker Bouffier, premierul landului Hesse, potrivit DW.

Thomas Schafer, în vârstă de 54 de ani, era ministru de Finanţe în Hesse de aproape 10 ani şi era favorit să devină următorul premier al landului. Centrul financiar al Germaniei, oraşul Frankfurt, este situat în Hesse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO