Business Internaţional

Laborator insurgent pentru fabricarea de arme chimice, descoperit la periferia Damascului

Laborator insurgent pentru fabricarea de arme chimice,...

Autor: Mihai Draghici

12.03.2018, 15:02 122

Un laborator pentru fabricarea de armament chimic a fost descoperit în zona Ghuta de Est, o suburbie a Damascului aflată sub controlul insurgenţilor, anunţă armata siriană.

Potrivit armatei siriene, militanţii insurgenţi din Ghuta de Est pregăteau un atac chimic pentru a-l atribui Administraţiei Bashar al-Assad.

Un laborator clandestin pentru producerea de armament chimic a fost descoperit în zona Aftris, situată în suburbia Ghuta de Est, a afirmat colonelul sirian Feruz Ibrahim. "Suspectăm că acest tip de armament este produs pentru a fi utilizat şi pentru a fi acuzate în mod fals trupele guvernamentale că au folosit arme chimice", a spus Feruz Ibrahim, citat de agenţia de presă rusă Sputnik.

În Siria au avut loc o serie de atacuri cu arme chimice care au fost atribuite regimului Bashar al-Assad, care a negat orice implicare.

Armata siriană, susţinută de Iran şi de mişcarea şiită Hezbollah, asediază Ghuta de Est, o zonă aflată sub controlul insurgenţilor care luptă împotriva regimului Bashar Al-Assad. Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO