Business Internaţional

La un an după dezastrul de la Fukushima, 80% din japonezi vor ca ţara lor să renunţe la energia nucleară

La un an după dezastrul de la Fukushima, 80% din japonezi vor ca ţara lor să renunţe la energia nucleară

Autor: Alin Constantin Pilat

18.03.2012, 15:32 183

Patru japonezi din cinci vor ca ţara lor să se detaşeze de energia nucleară ajungând până la a renunţa la aceasta, conform unui sondaj publicat duminică, la un an după dezastrul de la centrala atomică Fukushima, relatează AFP.

Aproximativ 80 la sută dintre persoane sunt de acord cu renunţarea la energia nucleară ca sursă de energie, doar 16 la sută pronunţându-se în favoarea menţinerii acesteia, conform sondajului efectuat pe un eşantion de 3.000 de persoane şi publicat duminică de către Tokyo Shimbun.

Cu toate acestea, 53 la sută dintre cei intervievaţi consideră că trebuie continuată folosirea reactoarelor nucleare, pe termen scurt, atât timp cât cererea de electricitate o necesită.

După accidentul de la centrala Fukushima, produs după un cutremur şi un tsunami, la 11 martie 2011, aproape toate reactoarele nucleare au fost oprite fie pentru verificări, fie au rămas astfel după lucrările de întreţinere în aşteptarea unor noi reglementări privind securitatea. Doar două dintre cele 54 de reactoare ale Japoniei sunt în funcţiune în prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO