Business Internaţional

Kremlinul reclamă testul balistic efectuat de SUA şi acuză Washingtonul de amplificarea tensiunilor geopolitice

Kremlinul reclamă testul balistic efectuat de SUA şi...

Autor: Mihai Draghici

20.08.2019, 14:49 123

Administraţia Vladimir Putin a condamnat vehement, marţi, testarea de către Statele Unite a unei rachete asemănătoare cu cele instalate în România, acuzând Washingtonul de amplificarea tensiunilor.

"Trebuie notat că testarea unui model avansat al rachetei Tomahawk a avut loc la doar 16 zile după retragerea SUA din Tratatul INF şi anularea acordului. Nu poate exista o confirmare mai clară a faptului că Statele Unite dezvoltă astfel de sisteme de mult timp şi că pregătirile pentru retragerea din acord au inclus activităţi de cercetare şi dezvoltare", a declarat marţi Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe.

"Racheta a fost lansată cu un sistem vertical de tip Mk41, un sistem universal de lansare care poate lansa atât proiectile de interceptare SM-3, cât şi rachete sol-sol şi de croazieră. Este regretabil că Statele Unite iniţiază amplificarea tensiunilor militare", a subliniat Riabkov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO