Business Internaţional

Kremlinul neagă că Rusia ar fi efectuat atacuri cibernetice care au vizat comisia electorală din SUA

Kremlinul neagă că Rusia ar fi efectuat atacuri...

Autor: Mircea Olteanu

06.06.2017, 16:05 42

"Negăm categoric că s-ar fi putut întâmpla," a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, care a precizat că nu a citit documentul Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) dezvăluit de presa americană, informează Tass.

Serviciul rus de informaţii militare (GRU) a executat un atac cibernetic care a vizat cel puţin un furnizor de software pentru procesarea voturilor şi ar fi trimis e-mailuri de tip spear-phishing la peste p sută de oficiali electorali locali cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale americane din luna noiembrie, se afirmă într-un document clasificat obţinut de revista The Intercept.

Raportul NSA analizează informaţii obţinute recent de agenţia americană, acestea oferind indicii despre eforturile în plan cibernetic ale serviciilor secrete ruse în timpul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite.

Un oficial anonim din cadrul agenţiilor de informaţii americane a avertizat că o singură analiză nu este în mod necesar definitivă.

Informaţiile din raport sugerează că presupusele atacuri cibernetice ruse au afectat mai mult decât se credea sistemele de vot din SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO