Business Internaţional

Kremlinul neagă că Donald Trump i-a spus lui Vladimir Putin că SUA vor câştiga cursa înarmării

Kremlinul neagă că Donald Trump i-a spus lui Vladimir...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

30.03.2018, 13:42 189

Postul de televiziune NBC News a citat surse de la Casa Albă care susţin că Trump i-a spus lui Putin în timpul convorbirii telefonice din 20 martie: "Dacă vrei să porneşti o cursă a înarmării, putem face acest lucru, dar eu voi câştiga".

"Acea frază nu a fost spusă în timpul conversaţiei, aceste informaţii nu sunt adevărate, iar în ceea ce priveşte conţinutul conversaţiei - am transmis o declaraţie cu privire la rezultatele ei şi am menţionat în acest mesaj tot ce am considerat necesar. Iar partea rusă nu a oferit niciodată publicităţii conţinutul conversaţiilor confidenţiale ale şefilor de stat", a transmis Peskov.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai precizat că Rusia nu a lansat nicio război diplomatic, aşa cum acuză Statele Unite, pe fondul situaţiei tensionate generate de atacul cu o substanţă neurotoxică asupra fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia în oraşul englez Salisbury.

"Rusia nu a declanşat niciodată războaie diplomatice, iar preşedintele Vladimir Putin a fost şi rămâne un susţinător al stabilirii unor relaţii bune cu toate ţările, inclusiv cu Statele Unite. Rusia nu a fost niciodată iniţiatorul sancţiunilor sau al expulzării diplomaţilor. Rusia rămâne deschisă formării unor relaţii de prietenie", a spus Dmitri Peskov.

La 19 martie, după câştigarea alegerilor prezidenţiale, Vladimir Putin a promis că Rusia nu se va alătura unei noi curse a înarmării.

"Cu siguranţă vom acorda atenţia necesară consolidării capacităţii de apărare a ţării, dar vreau să vă spun chiar acum: nu vom lansa niciun fel de cursa a înarmării", a spus Putin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO