Business Internaţional

Kremlin: Apelul lui Trump pentru colaborare în privinţa Coreei de Nord e în acord cu poziţia Rusiei

Kremlin: Apelul lui Trump pentru colaborare în privinţa...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

09.11.2017, 13:43 107

"Preşedintele Putin a vorbit în repetate rânduri despre necesitatea unei strânse cooperări între toate părţile interesate în vederea soluţionării crizei nord-coreene. În acest sens, apelul de a coopera pentru a rezolva această problemă, exprimat de către preşedintele american, este cel puţin în conformitate cu poziţia consistentă şi binecunoscută a preşedintelui nostru", a transmis Peskov.

Anunţul Kremlinului a venit ca un răspuns la o întrebare privind declaraţia făcută de către Donald Trump în timpul conferinţei de presă comune cu preşedintele chinez Xi Jinping: "Timpul se scurge rapid, trebuie să acţionăm repede. Sperăm că regimul chinez va acţiona mai repede şi mai eficient decât oricine. De asemenea, fac apel la Rusia să ajute la gestionarea acestei situaţii care poate deveni tragică".

Tot joi, Iuri Uşakov, consilier al preşedintelui Rusiei, a precizat că Vladimir Putin se va întâlni cu omologul său american Donald Trump în Vietnam, vineri, 10 noiembrie, iar pe agenda discuţiilor se vor afla situaţiile din Siria şi Peninsula Coreeană, precum şi relaţiile bilaterale care au atins un punct de minim.

Obiectivul principal al lui Donald Trump în privinţa Coreei de Nord este diminuarea resurselor financiare necesare pentru dezvoltarea nucleară. Acest lucru va depinde în mare măsură de cooperarea nord-coreenilor cu China, care este responsabilă pentru 90% din comerţul exterior al Phenianului şi principalul aliat al regimului Kim Jong-Un. Totodată, SUA urmăreşte ca Rusia şi China să respecte sancţiunile impuse de Consiliul de Securitate al ONU împotriva nord-coreenilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO