Business Internaţional

Klarna, cel mai valoros startup din Europa, obţine susţinerea gigantului japonez SoftBank: Fintech-ul ajunge la o evaluare de peste 32 de miliarde de euro

La nivel european, Klarna concurează cu banca digitală Revolut şi procesatorul de plăţi Checkout.com (Sursa foto: Hepta.ro)

La nivel european, Klarna concurează cu banca digitală Revolut şi procesatorul de plăţi Checkout.com (Sursa foto: Hepta.ro)

Autor: Eduard Ivanovici

30.05.2021, 15:38 862

Klarna, companie cunoscută pentru modelul „Buy now, pay later”/„Cumpără acum, plăteşte mai târziu”, se pregăteşte să încheie o nouă rundă de finanţări ce ar rezulta într-o evaluare de 32,8 miliarde de euro, potrivit unor surse familiare cu situaţia, citate de CNBC.

Finanţările sunt susţinute de conglomeratul japonez SoftBank şi alţi investitori. Suma exactă a investiţiilor nu este cunoscută, însă analiştii cred că se încadrează sub miliardul de dolari pe care l-a obţinut Klarna în luna martie, când platforma era evaluată la 25,5 miliarde de euro.

Ştirea vine pe măsură ce firma se pregăteşte de un debut masiv pe Bursa din Londra.

Klarna este deja listată în portofoliul SoftBank prin intermediul fondului Vision 2. De asemenea, Klarna este susţinută de investitori precum rapperul american Snoop Dogg şi gigantul chinez Ant Group.

Cu o evaluare de aproape 33 de miliarde de euro, Klarna îşi cimentează poziţia de cel mai valoros unicorn tech din Europa, depăşind serviciul de livrat mâncare Deliveroo, susţinut de Amazon, şi procesatorul de plăţi online Checkout.com, a cărui valoare a ajuns la 12,3 miliarde de euro în ianuarie.

Klarna, fondată în Suedia, şi-a extins recent operaţiunile către Statele Unite, câştigând popularitate datorită condiţiilor impuse de pandemie, care au alimentat din plin tranziţia către cumpărăturile online.

Anul trecut, deşi compania a obţinut venituri operaţionale de un miliard de dolari, pierderile au înregistrat o creştere de 50% în urma costurilor asociate cu expansiunea pe plan internaţional. Astfel, pierderile nete au ajuns la 89,6 milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO