Business Internaţional

Kim Jong-un îşi cere scuze pentru uciderea unui oficial din Coreea de Sud

Kim Jong-un îşi cere scuze pentru uciderea unui oficial...

Autor: Eduard Ivanovici

25.09.2020, 12:14 1146

Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi-a cerut scuze pentru uciderea unui oficial din Coreea de Sud, adăugând că incidentul nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată, scrie BBC.

Coreea de Sud a declarat că bărbatul în vârstă de 47 de ani, care ar fi încercat să treacă în Coreea de Nord, a fost găsit de soldaţi în apele din nordul peninsulei.

Autorităţile de la Seul au declarat că bărbatul a fost împuşcat mortal. Cetăţeanul sud-coreean lucra pentru Departamentul de pescuit şi divorţase recent, aflându-se la circa 10 kilometri de graniţă în momentul atacului.

Frontiera dintre cele două ţări este extrem de bine păzită şi se presupune că nordul a decis să îi împuşte mortal pe cei care plănuiesc să treacă graniţa pentru a preveni intrarea coronavirusului în ţară.

Preşedintele sud-coreean a declarat că uciderea reprezintă un incident „şocant” ce nu poate fi tolerat şi le-a transmis autorităţilor din nord să ia măsuri în urma atacului. Consiliul Naţional pentru Securitate a declarat că nordul „nu poate justifica împuşcarea şi incendierea unui cetăţean neînarmat care nu a prezentat niciun semn de rezistenţă”.

Incidentul vine în contextul în care Coreea de Nord face tot ce îi stă în putinţă pentru a ţine coronavirusul cât mai departe de ţară. Autorităţile aniversează pe 10 octombrie 75 de ani de la crearea Partidului Muncitoresc, zi pentru care se pregăteşte o paradă militară imensă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO