Business Internaţional

Jumătate dintre angajaţii unei publicaţii vechi de un secol au fost concediaţi după ce compania a fost preluată. Noii proprietari au dat afară oameni cheie, fără să îşi dea seama

Jumătate dintre angajaţii unei publicaţii vechi de un...

Autor: Alex Ciutacu

24.07.2018, 12:26 488

Luni, angajaţii publicaţiei New York Daily News au primit câte un mesaj de la departamentul de resurse umane ai noilor proprietari – compania Tronc, care a achiziţionat publicaţia în toamna anului trecut.

În cadrul e-mailului, Tronc informa angajaţii că făcea o „restructurare fundamentală” a ziarului cu o vechime de 99 de ani. Până la sfârşitul zilei, jumătate din staff-ul editorial a fost concediat, potrivit Quartz.

Printre angajaţii concediaţi, se numără şi editorul-şef, Jim Rich, managing editor Kirsten Lee şi întreaga echipă de social media.

Publicaţia a fost vândută către proprietarii Chicago Tribune pe 1 dolar şi o serie de datorii.

Ziarul a fost un simbol în New York în ultimul secol. A câştigat 11 premii Pulitzer, dintre care ultimul a fost dobândit anul trecut.

„Dacă urăşti democraţia şi crezi că guvernele locale ar trebui să funcţioneze neverificate şi în întuneric, atunci astăzi este o zi bună pentru tine”, a scris Jim Rich, fostul editor-şef pe pagina personală de Twitter.

Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo, le-a cerut celor de la Tronc să se mai gândească la concedieri şi să îşi revizuiască planul, susţinând că acestea au fost făcute fără a fi anunţat statul.

„Le cer celor de la Tronc să reconsidere această mutare drastrică şi suntem pregătiţi să lucrăm cu ei pentru a evita acest dezastru”, a declarat Cuomo.

În total, aproximativ 40 de oameni au fost concediaţi, potriviţi foştilor angajaţi, citaţi de BBC.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO