Business Internaţional

Jumătate din Spania se trezeşte la viaţă: Mai multe regiuni intră în ultima etapă de relaxare, în timp ce în Madrid şi Barcelona se redeschid mallurile, teatrele şi cinematografele

Jumătate din Spania se trezeşte la viaţă: Mai multe...

Autor: Alex Ciutacu

05.06.2020, 15:46 271

Mai mult de jumătate din populaţia Spaniei vor intra în ultima etapă a relaxării restricţiilor la începutul săptămânii viitoare, potrivit FT.

Salvador Illa, ministrul Sănătăţii, a anunţat că un procent de 52% din populaţia ţării va intra în aşa-numita fază 3, în care continuă relaxarea restricţiilor, iar regiunile autonome ale ţării îşi recapătă controlul administrativ.

Între timp, în Madrid, Barcelona şi diferite părţi din regiunile Castilia şi Leon – cele mai afectate zone ale ţării – rămân cu o fază în urmă.

Acestea vor trece în faza 2, în care este permisă redeschiderea mallurilor, a cinematografelor şi a teatrelor, dar cu o capacitate redusă. Mai mult, în faza 2 se elimină intervalele orare stricte pentru exerciţii fizice în exteriorul locuinţei sau pentru plimbări cu copiii.

Baza legală pentru restricţii expiră în data de 21 iunie, însă guvernul se pregăteşte să emită un decret săptămâna viitoare pentru „noua normalitate” care va modela vieţile oamenilor până la descoperirea vaccinului. Această nouă normalitate va include obligaţia de a purta mască în anumită situaţii şi necesitatea respectării distanţării sociale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO