Business Internaţional

Jumătate din angajaţii din sectorul corporate din Ungaria se plâng de salariul prea mic

Jumătate din angajaţii din sectorul corporate din...

Autor: Bogdan Cojocaru

26.02.2024, 00:00 53

Jumătate din angajaţii din sectorul corporate din Ungaria se plâng de salariul actual şi 63% spun că anul acesta şi-ar schimba locul de muncă dacă ar avea ocazia, scrie Portfolio, care citează un studiu realizat în fabruarie de firma de cercetare a pieţei muncii Trenkwalder. 

Analiza a găsit că din cauza stadiului actual al economiei, majoritatea companiilor nu pot majora salariile astfel încât să compenseze pe deplin pierderile din puterea de cumpărare cauzate de inflaţie.

Rata celor nemulţumiţi de salarii este cu şapte puncte procentuale mai mare decât era acum un an. De asemenea, studiul arată că nemulţumiţii nu sunt, în general, detaşaţi de realitate. Jumătate din ei s-ar mulţumi cu majorări salariale de 20%, în timp ce 30% ar prefera creşteri de 20-30%. Însă cei mai mulţi nu se aşteapta ca aşteptările lor să fie împlinite anul acesta.

Datele statistice arată că anul trecut salariul real, adică raportat la inflaţie, a scăzut cu 3%. Este cea mai mare contracţie de decenii.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO